Dáárom een robotmaaier

Met de belofte van gemak, precisie en tijdbesparing hebben deze grasmachines de harten van veel tuinliefhebbers gestolen. We hebben het natuurlijk over de robotmaaier. Tel daarbij op dat deze grasmaaier een milieuvriendelijke variant is van zijn gemotoriseerde neef en u kunt niet ontkennen dat hij inderdaad zeer aantrekkelijk is.
In dit blog gaan we dieper in op de voordelen van de robotmaaier

 

Automatisering en Gemak

Een van de grootste voordelen van robotmaaiers is hun vermogen om het werk volledig voor u uit handen te nemen. Met geavanceerde sensoren en GPS-technologie kunnen deze robots zelfstandig door uw tuin navigeren, obstakels vermijden en het gras maaien op geprogrammeerde tijden. Nooit meer na een lange werkdag de zware grasmaaier voor u uit moeten duwen of bij terugkomst van vakantie een verwilderd stuk natuur aantreffen. Met deze robot in de tuin heeft u altijd een perfect onderhouden gazon, terwijl u tijd over heeft voor andere dingen. Want met deze handige tuinhulp bespaart u tijdens de warme zomermaanden, wanneer het gras snel groeit, toch al snel een aantal uren per week.

 

Een gezond gazon

Robotmaaiers zijn uitgerust met een geavanceerd maaisysteem waarmee elke grasspriet op de juiste hoogte wordt afgesneden. Dit bevordert een gelijkmatige groei en voorkomt bruine plekken of ongelijke delen in het gazon. Hierdoor ontstaat niet alleen een mooier maar ook een gezonder gazon dan wanneer u handmatig maait.  

 

Een gezond(er) milieu

Robotmaaiers zijn niet alleen beter voor het gazon, maar ook voor het milieu. In tegenstelling tot zijn grote zware neef, heeft hij geen brandstof nodig, maar slechts een klein beetje elektriciteit. De nieuwste exemplaren gebruiken hiervoor hun eigen zonnecel, zodat ze kosteloos hun eigen accu kunnen opladen. Bovendien zijn ze vele malen stiller wanneer ze in actie komen. Kortom, minder luchtvervuiling en veel minder lawaai.

 

Kostenbesparing op lange termijn

We kunnen niet ontkennen dat een robotmaaier veel duurder is in aanschaf dan een reguliere grasmaaier. Bij de eerste aanblik op de prijs kan een robotmaaier u misschien wel afschrikken. Natuurlijk vertellen wij dan dat het gemak dat Maaike (Onze koosnaam voor een robotmaaier) in de tuin geeft alles weer goedmaakt. Zo eenvoudig is het natuurlijk niet altijd. Maar wist u dat robotmaaiers op de lange termijn kostenbesparend kunnen zijn? Om te beginnen bespaart u op steeds duurder wordende brandstof. Ervanuit gaande dat u voor uw grasmaaimachine een lange levensduur vereist en hem daarom jaarlijks laat onderhouden, bespaart u ook op de onderhoudskosten. Deze zijn voor een maairobot veel lager. Zeker wanneer u besluit om naast de maairobot ook een onderhoudscontract af te sluiten. Op die manier bent u verzekerd van een goed werkende maairobot met een lange levensduur. Maar er is meer! Doordat de werking van een grasmaairobot resulteert in een gezonder gazon, heeft uw gazon veel minder gezondheidproblemen, zoals kale plekken, gele verkleuring etc. Los van de nodige bemesting, bespaart u tot slot dus ook op onderhoudsmiddelen voor het gazon. 

 

Veiligheid

Is een maairobot wel veilig? En kan dat grappige karretje dat eenzaam door de tuin zoeft niet eenvoudig worden gestolen? We krijgen veel vragen over de veiligheid. Twijfel hierover is de meestvoorkomende reden om geen maairobot aan te schaffen.  We kunnen u geruststellen.

Om te beginnen de veiligheid: Robotmaaiers zijn door hun populaire opkomst de laatste jaren in rap tempo steeds geavanceerder geworden. De nieuwste modellen zijn heel goed in staat om obstakels te detecteren, zoals huisdieren, kinderen of rondslingerend speelgoed.

Wat betreft diefstal kunt u eveneens gerust zijn. De maairobots zijn zodanig beveiligd, dat ze in een andere tuin onbruikbaar zijn. Het heeft daarom totaal geen zin om hem mee uit de tuin te nemen. Mocht er toch iemand op het idee komen uw robotmaaier mee te nemen, dan is hij gemakkelijk op te sporen door zijn GPS-tracking systeem.

Heeft u nog andere vragen over maairobots? Of wilt u dat we een bezoek aan uw tuin brengen, zodat we u kunnen adviseren?
Als u via dit aanmeldformulier uw aanvraag indient, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.