Tuinberegening

Tijd en water besparen

 

Bent u het slepen met tuinslangen of het vergeten dicht te draaien van de kraan ook zat?

Geautomatiseerde tuinberegening doet het werk voor u. Zo krijgt uw tuin altijd precies de juiste hoeveelheid water. Bovendien is onze tuinberegening voorzien van een regensensor. Heeft het geregend? Dan wordt de waterafgifte daar automatisch op aangepast. Wanneer wij uw tuinberegening aanleggen, bespaart u tijd en water. Benieuwd hoe Amazone Tuintechniek te werk gaat?

Tuinberegening adviesgesprek

Dáárom tuinberegening van Amazone Tuintechniek

Voordat we uw tuinberegening aanleggen, of opnieuw komen installeren, beoordelen we eerst de waterbehoefte van uw tuin. Om de waterbehoefte van de tuin in kaart te brengen, letten we op een aantal punten die voor iedere tuin anders zijn. Om te beginnen kijken we naar de ligging van de tuin, zodat we kunnen achterhalen hoe de lichtinval in de tuin is. Dit noemen we een zon-schaduwanalyse. Hiermee analyseren we hoe snel de bodem opwarmt en uitdroogt onder invloed van zonlicht. 

Gelukkig hebben we allemaal een groene achtergrond, waardoor we uitstekend in staat zijn om diverse factoren in kaart te brengen en te vertalen naar de waterbehoefte van iedere tuin.

Deze kennis en ervaring maakt ons onderscheidend in de markt. Bovendien spreken we dezelfde taal als de tuinprofessionals, zoals hoveniers en tuinarchitecten. Dat, en het feit dat we netjes en efficiënt werken, is voor velen van deze professionals reden om met ons samen te willen werken.

Niet voor niets noemen zij ons dé specialist in tuinberegening in Haarlem.

Beregeningssysteem tuin op maat

Van landgoed tot dakterras en van gezamenlijke tuin tot de patio bij kantoor. Van de plannen voor een nieuwe tuin tot uw vertrouwde bestaande tuin. Voor elke buitenruimte bieden wij passende tuinberegening aan. Daarbij kijken we tevens welke waterbron het beste bij uw situatie past.

 

Prachtige tuin met tuinberegening

Tuinberegening in een bestaande tuin

Het is heel goed mogelijk om een beregeningssysteem aan te leggen in een bestaande tuin, zonder blijvende schade te veroorzaken. Bij Amazone Tuintechniek weten we precies hoe we te werk moeten gaan om de beplanting in uw tuin te ontzien. Zelfs in een gazon dat al jaren meegaat, kan zonder blijvende schade tuinberegening aangebracht worden.


Tuinarchitect plot de tuinberegening voor een tuin uit op een plattegrond

Tuinberegening in nieuwe tuin

Het aanleggen van een nieuwe tuin is een intensief, maar prachtig proces. Misschien heeft u het ontwerp van uw tuin al in gedachten, of bent u hierover in gesprek met een tuinprofessional. Heeft u ook al bij de mogelijkheid stilgestaan om tuinberegening op te (laten) nemen in de plannen? Vraag uw tuinprofessional gerust om contact met ons op te nemen. Wij werken veelvuldig samen met tuinarchitecten en hoveniers en denken graag met hen mee.

Want als u bij het maken van de plannen al aan tuinberegening denkt, gaat het u na de aanleg enorm veel werk besparen. Vooral een pas aangelegde tuin met jonge planten heeft veel water nodig. Veel meer dan een reeds bestaande tuin, omdat de wortels, die het water opnemen, zich nog moeten ontwikkelen. De wortels komen daardoor nog niet diep genoeg in de grond waar doorgaans meer water te vinden is.


Een man drinkt koffie en leest de krant in een bedrijfstuin

Bedrijfstuin en beregening

Een tuin rond een bedrijfspand is niet alleen een gastvrij visitekaartje, het biedt medewerkers ook een plezierige werkomgeving. Met tuinberegening van Amazone Tuintechniek wordt het onderhoud van een bedrijfstuin of patio een stuk eenvoudiger. En omdat geautomatiseerde tuinberegening niet afhankelijk is van kantoortijden, ziet de tuin er ook op maandagochtend frisgroen uit.


Vijf paar handen houden grond en plantjes omhoog in een grasveldGezamenlijke beregening

Voor eigenaren van een gemeenschappelijke tuin is de aanleg van tuinberegening het overwegen waard. U bent hiermee altijd verzekerd van een tuin in goede conditie, zonder afhankelijk te zijn van de inzet van vrijwilligers. Amazone Tuintechniek kan VvE’s en andere bewonerscollectieven hierover uitstekend adviseren.


Een daktuin met automatische tuinberegening in actieGeautomatiseerde tuinberegening op daktuin

Planten hebben op daktuinen vaak weinig ruimte om te wortelen. Hierdoor wordt de opname van water en voedingsstoffen beperkt. Een daktuin heeft daardoor doorgaans meer water nodig dan een reguliere tuin. Een veel voorkomende fout is dat men met deze wetenschap de daktuin te veel water geeft. Belangrijke voedingsstoffen worden hierbij weggespoeld, waardoor de plant helemaal geen mogelijkheid meer heeft deze op te nemen. Daarnaast is wortelrot een veel voorkomend probleem bij daktuinen. Met onze tuinberegening krijgt uw daktuin precies de juiste hoeveelheid water en komt uw daktuin prachtig tot zijn recht.

 

 

beregeningssysteem