Waterbuffering

Slim gebruik maken van overtollig regenwater


Wist u dat het per jaar 93% van de tijd droog weer is in Nederland? Echter, in de 7% van de tijd dat het regent, hebben we steeds vaker te maken met zeer extreme regenval. Dat kan de grond niet aan, waardoor we last krijgen van wateroverlast in de tuin, op het parkeerterrein of in huis. Met waterbuffering van Amazone Tuintechniek.

Kunt u het overtollige water opvangen en geleidelijk laten afvoeren in de bodem. We noemen dit proces infiltreren. We kunnen het water ook opvangen en bewaren in een ondergrondse opslag, zodat het water kan worden gebruikt tijdens drogere periodes of  voor andere doeleinden, zoals het wassen van de auto. Zowel bij het infiltreren, als bij het opslaan van het water maken we effectief gebruik van overtollig regenwater en zijn natte voeten verleden tijd.

Contact

 


Dáárom waterbuffering van Amazone Tuintechniek


Een acuut probleem
Doorgaans worden we pas gebeld wanneer het water de garage of het tuinhuis heeft bereikt en de natte voeten een feit zijn. Gelukkig kunnen we snel en adequaat reageren en komen we gewapend met een pomp om het water weer af te voeren uw kant op. Vervolgens achterhalen we de oorzaak van het overtollige water dat geresulteerd heeft in wateroverlast. Soms is het slechts de afvoer of de dakgoot die verstopt is, of is het straatwerk verzakt.

Maar steeds vaker komt het voor dat de tuin niet bestand is tegen felle regenbuien en moeten we permanente maatregelen nemen met waterbuffering om de wateroverlast te verminderen. Door waterbuffering toe te passen wordt het regenwater niet langer naar het riool gevoerd dat voor overstromingen kan zorgen. In plaats daarvan vangen we het water op zodat het kan worden hergebruikt of gelijkmatig kan worden afgevoerd in de bodem.

 

 

Wateroverlast voorkomen

Werkzaamheden wateroverlast

Beter is het om wateroverlast te voorkomen. Maar op welk moment schakelt u ons in? Na een periode van zware regen is het heel normaal dat er plassen water blijven liggen. Echter moeten die na een dag weer zijn verdwenen. Is dat niet het geval? Dan is het aan te raden om te kiezen voor waterbuffering.

Elke tuin is uniek waardoor wij, net als bij de aanleg van tuinberegening, eerst bij u langskomen om uw tuin in kaart brengen. Alleen dan kunnen wij u goed adviseren.

Bij het in kaart brengen van de tuin, letten we op de ligging van de tuin, hoogte en laagte verschillen in de tuin en de algehele waterbehoefte van de tuin. Een tuin waar weinig groen is aangelegd heeft een zeer lage waterbehoefte. Een tuin met weinig tot geen beplanting kan een bewuste keus zijn, bijvoorbeeld omdat u voor een onderhoudsarme tuin heeft gekozen. Het nadeel daarvan is dat er sneller sprake is van wateroverlast in de tuin.

Het helpt dat wij een allemaal een groene achtergrond hebben, zodat wij uw tuinwensen en ons advies uitstekend op elkaar kunnen afstemmen.

Onze groenkennis maakt ons bovendien een goede gesprekspartner voor menig tuinprofessional. Wij werken dan ook veelvuldig samen met hoveniers, tuinarchitecten en andere tuinprofessionals die ons inschakelen voor passende waterbuffering in Haarlem en omstreken.

 

Wateroverlast Haarlem

Wateroverlast komt in Haarlem en omstreken steeds meer voor door de hevige regenbuien. Door preventief een passende waterbuffering te plaatsen kunnen we de afvoer van het regenwater verbeteren. Neem gerust contact met ons op.

 

Waterbuffering op maat

Waterbuffering op maat regentonRegenton

Teveel aan regenwater kan efficiënt worden opgevangen en voor diverse doeleinden worden hergebruikt. De meest eenvoudige oplossing is een regenton. U kunt hiermee zelf naar eigen wens het water hergebruiken. En wist u dat veel gemeenten inmiddels een vergoedingsregeling hebben voor een regenton?


Waterbuffering op maat infiltratieboxInfiltratiebox

Een infiltratiebox is een sterk waterdoorlatende box die in de grond wordt gegraven. Wanneer de grond is verzadigd met teveel regenwater, wordt het overtollige water in de box opgeslagen. Zodra de grond het aankan, vloeit het water weer langzaam uit de box. Zo heeft u nooit meer last van een parkeerplaats dat blank staat, of plassen in uw gazon.


Waterbuffering op maat groen dakGroen dak

Beplanting op het dak van de woning of uw tuinhuis kent meerdere voordelen. Een deel van het regenwater wordt direct opgenomen, het heeft een isolerende werking en de dakbedekking gaat langer mee doordat er geen zonlicht bij kan komen. Een groen dak wordt ook wel sedumdak genoemd, dat verwijst naar het type beplanting. Doorgaans wordt er ook voor sedum gekozen, echter behoort een kruiden- of bloemendak ook tot de mogelijkheden. Welke dakbeplanting u ook kiest, een groen dak weegt al snel 100 kilo per m2. In overleg met een constructeur wordt er een draagkrachtberekening van het dak gemaakt, alvorens we aan de slag gaan.


 

 


Vorige Volgende

Heer I. Leerkatel, Haarlem

Zonde toch dat er niets met overtollig regenwater wordt gedaan. Amazone heeft ons geadviseerd over het opvangen van regenwater. Na een paar kleine aanpassingen met hulp van Amazone besparen we niet alleen water en geld. Maar hebben we nu ook het gevoel dat we iets goed doen voor het milieu.

Mevr. H. de Vries, Aerdenhout

Wanneer het had geregend moesten we goed kijken waar we de auto parkeerde. Anders stapte je zo in een diepe plas bij het uitstappen. Met de infiltratieboxen van Amazone is dat verleden tijd.