Robotmaaiers

Waarschuwing: na de aanschaf van een robotmaaier wilt u nooit meer anders


De grasmaairobot, robotgrasmaaier, robotmaaier of kortweg Maaike, zoals wij deze robot liefkozend noemen, is haast niet meer weg te denken uit het hedendaagse tuinbeeld. En niet zonder reden. Om te beginnen bespaart de grasmaairobot veel tijd. Maar een robotmaaier kent nog veel meer voordelen. Een robotmaaier is bijvoorbeeld een goed alternatief voor hooikoortspatiënten en draagt bij aan een gezond gazon. Wij hebben alle voordelen van een robotmaaier voor u op een rij gezet.

U kunt uw robotmaaier bij ons aanschaffen. Wij zullen hem voor u installeren en onderhouden.

Heeft u geen robotmaaier bij ons aangeschaft, maar heeft u een storing die moet worden verholpen? Of heeft u nog geen partij gevonden die de robotmaaier voor u onderhoudt? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Contact robotmaaier

 


DÁÁROM EEN ROBOTMAAIER VAN AMAZONE TUINTECHNIEK

Wij werken graag met betrouwbare en professionele producten. Daarom verkopen wij in samenwerking
met een gecertificeerde STIHL vakhandelaar de STIHL iMOW® robotmaaier´ Wij kiezen voor de STIHL iMOW® robotmaaier,
omdat deze innovatief en energiezuinig is.

Helemaal in ons straatje! Wanneer u bij ons een robotmaaier aanschaft komen wij hem
voor u installeren en onderhouden. Dan heeft u de minste kans op storingen
en uw robotmaaier gaat nog langer mee. Bij het zien van dit filmpje over de STIHL iMOW® , begrijpt u gelijk
waarom wij ervoor hebben gekozen om deze robotmaaier in ons assortiment op te nemen.

 

Robotmaaier

 

 

De voordelen van een robotmaaier

Een robotmaaier heeft vele voordelen. Wij hebben de voordelen van onze robotmaaier op een rijtje gezet.

Een robotmaaier is altijd aan het werkEen robotmaaier is altijd aan het werk

Weer of geen weer, een robotmaaier kan altijd aan het werk worden gezet. Zelfs wanneer uw gras nat is, want bijna alle robotmaaiers zijn weerbestendig. Het enige dat we nog hoeven te doen is voor u instellen wanneer de robotmaaier uw gazon moet maaien. Deze instellingen kunt u gedurende het groeiseizoen eenvoudig zelf aanpassen.


Een robotmaaier werkt zeer nauwkeurig

Een robotmaaier werkt zeer nauwkeurig

Een robotmaaier is uitgerust met GPS-techniek en sensoren. Door de intelligente sensoren kan de robotmaaier de omgeving herkennen. 


Een robotmaaier detecteert obstakelsEen robotmaaier detecteert obstakels

Raakt de robotmaaier tijdens de automatische maaibeurt een obstakel, dan merken de sensoren die in de beweeglijke kap ingebouwd zijn, de impact met het voorwerp op en doen ze de robotmaaier onmiddellijk van richting veranderen.


En robotmaaier is ideaal voor hooikoortspatiëntenEn robotmaaier is ideaal voor hooikoortspatiënten

Tenminste, als de hooikoorts wordt veroorzaakt door graspollen. Aangezien een maairobot (bijna) dagelijks maait, is het afgemaaide gras klein genoeg om ongestoord op het gazon te laten liggen, zodat het eenvoudig als fijn organisch materiaal kan worden omgezet en verteerd. 

Bijkomend voordeel van deze maaifrequentie is dat het gras niet de kans krijgt te ontkiemen. Hooikoortsklachten kunnen aanzienlijk verminderen..


Een robotmaaier bespaart u geldEen robotmaaier bespaart u geld

Het klinkt misschien raar, want de aanschaf van een robotmaaier vraagt om een investering. Toch blijkt op de lange termijn dat de kosten van een robotmaaier meevallen. Vooral het onderhoud van een robotmaaier is goedkoper dan het onderhoud van een reguliere maaimachine.


Een robotmaaier zorgt voor een mooier gazonEen robotmaaier zorgt voor een mooier gazon

U krijgt handmatig nooit hetzelfde gelijkmatige gazon als met een robotmaaier. Bovendien zorgt de robotmaaier door het vele maaien ervoor dat onkruid minder kans krijgt. Het resultaat, een mooi egaal gazon om van te dromen!


Een robotmaaier trekt zijn eigen plan.Een robotmaaier trekt zijn eigen plan.

Via het interactieve maaiplan van de STIHL iMOW® robotmaaiers kunt u voor elke dag aparte tijdvensters vastleggen waarin de machine mag werken. Binnen die ‘actieve momenten’ zoekt de automatische grasmaaier zelf uit wanneer hij het best het gazon maait om het beste resultaat te verkrijgen. Wanneer hij, omwille van regen, een maaibeurt onderbreekt, dan haalt hij die later binnen de vastgelegde tijdvensters in. Het dynamische maaiplan kan via het bedieningspaneel of comfortabel via de iMOW®* app opgeroepen en geactiveerd worden. Het maaiplan van de robotmaaier gaat uitstekend samen met onze geautomatiseerde tuinberegening.


Online uw gras (laten) maaienOnline uw gras (laten) maaien

Nooit meer balen dat de brandstof op is, of gedoe met snoertjes waar u nog voor moet oppassen tijdens het maaien. Nee, in plaats daarvan 1 druk op de knop en de maaier doet zijn werk.

Tegenwoordig kunt u de maaier zelfs bedienen met uw smartphone of tablet. Voor de meeste modellen van de voor de STIHL iMOW® is er een gratis app beschikbaar waarmee u de grasmaaier kunt bedienen. Met deze app heeft u tevens een real time maaioverzicht bij de hand. Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze voor een robotmaaier? Onze tuinprofessionals helpen u hier graag bij.