Robotmaaiers

Waarschuwing: 'nadat wij een robotmaaier hebben geplaatst,
wilt u nooit meer anders’

 

De grasmaairobot, robotgrasmaaier, robotmaaier of kortweg Maaike, zoals wij deze robot liefkozend noemen, is haast niet meer weg te denken uit het hedendaagse tuinbeeld. En niet zonder reden. Om te beginnen bespaart de grasmaairobot veel tijd. Zeker wanneer u in het hoogseizoen het beste 2x per week het gras kunt maaien. Maar robotmaaiers kennen nog veel meer voordelen. Een robotmaaier is bijvoorbeeld een goed alternatief voor hooikoortspatiënten en draagt bij aan een gezond gazon. Wij hebben alle voordelen van een robotmaaier voor u op een rij gezet.

 

Dáárom een robotmaaier van Amazone Tuintechniek

Wij werken graag met betrouwbare en professionele producten. Daarom kiezen wij voor merken die zich inmiddels hebben bewezen op het gebied van tuintechniek. Merken die niet alleen goede producten leveren, maar ook innovatief en vooruitstrevend zijn. Zeker wanneer we spreken over robotmaaiers is innovatie voor ons een belangrijk aspect. Om die reden verkopen we al vanaf het moment dat we de robotmaaier aan ons assortiment hebben toegevoegd, de iMOW® van het merk Stihl. Sinds kort hebben we daar de Automower® van Husqvarna aan toegevoegd. De Stihl robotmaaier en de Husqvarna robotmaaier hebben ieder hun eigen kwaliteiten, maar zijn beide zeer vooruitstrevend en energiezuinig. Helemaal in ons straatje dus.

Voor zowel de Stihl robotmaaier als de Husqvarna robotmaaier hebben we de samenwerking gezocht met gecertificeerde vakhandelaren. U kunt de maairobots bij ons aanschaffen, dan komen wij ze voor u installeren. Als u dat wenst, kunt u de maairobot ook door ons laten onderhouden.

Wilt u weten of een robotmaaier ook iets voor u kan zijn? En welk merk het beste bij u past?

Neem dan contact op. Wij informeren u graag! 

Robotmaaier

 

8 redenen om een robotmaaier te kopen

Een robotmaaier is altijd aan het werkEen robotmaaier is altijd aan het werk

Weer of geen weer, een robotmaaier kan altijd aan het werk worden gezet. Zelfs wanneer uw gras nat is, want bijna alle robotmaaiers zijn weerbestendig. Het enige dat we nog hoeven te doen is voor u instellen wanneer de robotmaaier uw gazon moet maaien. Deze instellingen kunt u gedurende het groeiseizoen eenvoudig zelf aanpassen.

 

 

 

Een robotmaaier werkt zeer nauwkeurig

De maaier werkt zeer nauwkeurig

Een maairobot is uitgerust met GPS-techniek en sensoren. Door de intelligente sensoren kan de maaier de omgeving herkennen. 

 

 

 

 

Een robotmaaier detecteert obstakels

Obstakel detectie

Raakt de maairobot tijdens de automatische maaibeurt een obstakel, dan merken de sensoren die in de beweeglijke kap ingebouwd zijn, de impact met het voorwerp op en doen ze de robotmaaier onmiddellijk van richting veranderen.

 

 En robotmaaier is ideaal voor hooikoortspatiëntenIdeaal voor hooikoortspatiënten

Tenminste, als de hooikoorts wordt veroorzaakt door graspollen. Aangezien een maairobot (bijna) dagelijks maait, is het afgemaaide gras klein genoeg om ongestoord op het gazon te laten liggen, zodat het eenvoudig als fijn organisch materiaal kan worden omgezet en verteerd. 

Bijkomend voordeel van deze maaifrequentie is dat het gras niet de kans krijgt te ontkiemen. Hooikoortsklachten kunnen aanzienlijk verminderen...

 Een robotmaaier bespaart u geldEen robotmaaier kopen bespaart u geld

Het klinkt misschien raar, want een robotmaaier kopen is een investering. Toch blijkt op de lange termijn dat de kosten van zo'n maaier meevallen. Vooral het onderhoud van een maairobot is goedkoper dan het onderhoud van een reguliere maaimachine.

 
Een robotmaaier zorgt voor een mooier gazon
Zorg voor een mooier gazon

U krijgt handmatig nooit hetzelfde gelijkmatige gazon als met een maairobot. Bovendien zorgt de maaier door het vele maaien ervoor dat onkruid minder kans krijgt. Het resultaat, een mooi egaal gazon om van te dromen!

 

 Een robotmaaier trekt zijn eigen plan.Een maairobot trekt zijn eigen plan

Via het interactieve maaiplan van de STIHL iMOW® robotmaaiers kunt u voor elke dag aparte tijdvensters vastleggen waarin de machine mag werken. Binnen die ‘actieve momenten’ zoekt de automatische grasmaaier zelf uit wanneer hij het best het gazon maait om het beste resultaat te verkrijgen. Wanneer hij, omwille van regen, een maaibeurt onderbreekt, dan haalt hij die later binnen de vastgelegde tijdvensters in. Het dynamische maaiplan kan via het bedieningspaneel of comfortabel via de iMOW®* app opgeroepen en geactiveerd worden. Het maaiplan van de robotmaaier gaat uitstekend samen met onze geautomatiseerde tuinberegening.

 

 

 

 

Online uw gras (laten) maaienOnline uw gras (laten) maaien

Nooit meer balen dat de brandstof op is, of gedoe met snoertjes waar u nog voor moet oppassen tijdens het maaien. Nee, in plaats daarvan 1 druk op de knop en de maaier doet zijn werk.

Tegenwoordig kunt u de maaier zelfs bedienen met uw smartphone of tablet. Voor de meeste modellen van de voor de STIHL iMOW® is er een gratis app beschikbaar waarmee u de grasmaaier kunt bedienen. Met deze app heeft u tevens een real time maaioverzicht bij de hand. Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze voor een robotmaaier? Neem dan contact op, onze tuinprofessionals helpen u hier graag bij.

 

 

 

FAQ » veelgestelde vragen

Waar kun je de robotmaaier plaatsen?

Een robotmaaier staat op een zogeheten dockingstation, waar hij wordt opgeladen. Hiervoor is een 220volts aansluiting nodig. Vaak staat de robotmaaier daarom dichtbij de woning of een tuinhuis met elektra. Houdt er verder rekening mee dat de robot goed moet kunnen manoeuvreren om na het maaien weer goed op het dockingstation aangesloten te kunnen worden.

Waarom een robotmaaier?

Een robotmaaier heeft veel voordelen ten opzichte van een gewone grasmaaier. We hebben de 8 beste voordelen op een rij gezet.

Hoe moet je een robotmaaier installeren?

Bij de aanschaf van een robotmaaier ontvangt u een uitgebreide handleiding. Maar in de regel installeren wij de robotmaaier voor u. We overleggen daarbij samen welke instellingen we programmeren. Bijvoorbeeld hoe vaak er wordt gemaaid en op welke tijdstippen.

Welke robotmaaier kopen?

Wanneer u bij ons een maairobot aanschaft, dan hebben wij de keuze al voor u gemaakt. Wij leveren maairobots van het merk STIHL en raden daarbij de STIHL iMOW aan. Dit is waarom wij de STIHL iMOW aanraden.

Wat is een robotmaaier?

Een robotmaaier is een voorgeprogrammeerde robot die met behulp van elektrische energie, zelfstandig het gazon maait.

Waar laat de robotmaaier zijn gras?

Wanneer een robotmaaier maait, blijft het gemaaide gras achter op het gazon. Doorat de robot zo vaak maait, is daar nauwelijks iets van te zien. Het gemaaide gras dat achterblijft is net voldoende om als voedsel voor het gazon te dienen, zonder dat het gazon wordt ‘verstikt’ Dit proces heet Mulchen.

Wanneer kun je de robotmaaier laten maaien?

Grasmaaien kan het beste vanaf een temperatuur van ongeveer 12 graden. Om de robotmaaier goed zijn werk te laten doen, is het aan te raden deze zodanig in te stellen, dat hij meerdere keren per week maait. Behalve wanneer het regent. Op een nat gazon kunnen lelijke sporen ontstaan en nat gras kan zich ophopen onder de maaier. De robot is daarom uitgerust met een regensensor, zodat hij zijn werkzaamheden staakt zodra het gaat regenen. Verder raden wij aan om de robot niet ‘s nachts zijn werk te laten doen.

Ten eerste is het gras vaak vochtig. Hetgeen hetzelfde effect heeft als regen. Ten tweede kan een maairobot schade toebrengen aan nachtelijk bezoek van bijvoorbeeld egels. Gras kan het allerbeste in de ochtend worden gemaaid, vlak nadat de ochtenddauw uit de lucht is. Het gras is dan veerkrachtiger dan later op de dag en daardoor het beste bestand tegen het maaien.