Over Amazone Tuintechniek

Van tuinberegening naar tuintechniek


Technische kennis gaat zelden gepaard met gedegen groenkennis. Een aantal samenwerkende tuinprofessionals, waaronder Wesseling Tuinen BV, waren het er over eens dat de technische installatie van tuinberegening veel effectiever kan, wanneer er ook professionele groenkennis aanwezig is. Dat heeft Wesseling Tuinen BV in 1996 doen besluiten om Amazone Sprinkler Systems op te richten. Dé leverancier voor tuinberegening in Haarlem en omstreken, waar technische kennis samengaat met een gedegen groenkennis. In eerste instantie was de oprichting bedoeld voor het groepje tuinprofessionals om hun klanten volop van een bloeiende tuin te kunnen laten genieten, zonder dat er in het groeiseizoen dagelijks met tuinslangen en gieters gesjouwd hoefde te worden. Maar al snel kwamen er meer tuinprofessionals en particuliere klanten bij Amazone aankloppen. Ook zij zagen de meerwaarde van technische kennis in combinatie met professioneel opgeleide groene vingers.

technische innovaties tuinInmiddels zorgde technische innovaties en een snel veranderend klimaat ervoor dat er veel ontwikkelingen plaatsvonden op het gebied van waterhuishouding in de tuin. Amazone Sprinkler Systems werd in 2016 Amazone Waterbeheersing. Zo werd Amazone volwassen en ging op eigen benen staan. Amazone groeide uit tot een geheel zelfstandig opererend bedrijf, los van Wesseling Tuinen BV. Ondertussen werden daarnaast veelvuldig andere technische klussen in de tuin gedaan. Van het installeren van robotmaaiers en tuinverlichting tot de technische installatie van vijvers en zwemvijvers en waterbuffering.

De laatste jaren heeft de professionalisering van Amazone een enorme groeispurt doorgemaakt. Naast de particuliere klant, weten steeds meer tuinprofessionals, zoals hoveniers en tuinarchitecten ons te vinden. We werken samen met innovatieve partners en leveranciers voor het leveren van diensten en tuintechnische oplossingen. Denk hierbij aan Stihl voor de robotmaaiers, Burlight voor de tuinverlichting en Ecolan en Auga voor de vijvers en zwemvijvers. Daarom heten wij vanaf 1 maart 2020 Amazone Tuintechniek.

 

Dáárom Amazone Tuintechniek

 

Onze missie

onze missie: verhogen tuinplezierWij verhogen uw tuinplezier. Dat doen we met natuurvriendelijke en milieubewuste technische oplossingen, die het u gemakkelijk maken in de tuin en die het beste uit de tuin naar boven halen.

Wij dragen daaraan bij door voorlichting te geven aan tuinprofessionals en tuinbezitters. Bijvoorbeeld over verantwoord omgaan met water in de tuin. We werken samen met innovatieve partners en zorgen dat we zelf ook op de hoogte blijven van ontwikkelingen in ons vakgebied die we zorgvuldig toepassen als het een verbetering is voor het milieu.Onze visie

Onze visie bewust en klimaatbestandig tuinierenWij streven ernaar dat in 2035 Haarlem en omstreken bewust en klimaatbestendig tuiniert.

Wij dragen daaraan bij door voorlichting te geven aan tuinprofessionals en tuinbezitters. Bijvoorbeeld over verantwoord omgaan met water in de tuin. We werken samen met innovatieve partners en zorgen dat we zelf ook op de hoogte blijven van ontwikkelingen in ons vakgebied die we zorgvuldig toepassen als het een verbetering is voor het milieu.

 


Werken bij Amazone Tuintechniek

Onze visie bewust en klimaatbestandig tuinierenWij professionaliseren continu verder en breiden dan ook graag ons team uit.

Wil jij jouw groene vingers en technische kennis aan het werk zetten? Solliciteer dan op de functie Tuintechnicus en misschien word jij wel onderdeel van ons team!