Stappenplan tuinberegeningsinstallatie

Iedere tuin zijn eigen waterbehoefte
Elke tuin is anders. Denk bijvoorbeeld aan de ligging van de tuin ten opzichte van zon en wind, de conditie van de bodem, de grondsoort, de leeftijd van de tuin, de beplanting in de tuin en niet te vergeten uw wensen. Dit alles bepaalt de waterbehoefte van de tuin.

Benieuwd welke tuinberegening bij uw tuin past? Een afspraak verplicht u tot niets.

 

Stappenplan tuinberegening

Stap 1: Goede voorbereiding is het halve werk
Zelfs binnen in de tuin zijn verschillende waterbehoeftes. Het gazon heeft een andere waterbehoefte dan de border. En een oudere tuin hoeft minder water dan een pas aangelegde, of gerenoveerde tuin. Want planten die al langer staan, hebben doorgaans een groter wortelgestel. Daardoor zijn ze beter in staat om water op te nemen. Wanneer deze veel water krijgen, zijn ze steeds minder goed in staat bij een droge periode de reserves te gebruiken. Oftewel, met overvloedig water maken we de plant lui. Deze planten geven we daarom veel minder water dan bijvoorbeeld een pas geplante jonge boom. Daarvan zijn de wortels nog onderontwikkeld. Deze heeft veel water nodig om te kunnen groeien.

Tuinberegening is daarom altijd maatwerk en daarbij gaat een bezoek aan de tuin vooraf. Dan kunnen we ook direct bepalen op welke waterbron de nieuwe tuinberegening straks kan worden aangesloten. Op basis van de mogelijkheden en uw wensen kunnen we daarbij kiezen uit grondwater (bronboring), oppervlaktewater of leidingwater.

Stap 2: Vrijblijvende offerte
Nadat we een bezoek hebben gebracht aan uw tuin, maken wij een passende offerte. Deze sturen wij u per mail, waarna we telefonisch contact met u opnemen om eventuele vragen te beantwoorden.

Stap 3: Installatie
Wanneer u akkoord gaat met de offerte maken we samen met u een planning voor het installeren van de installatie. Afhankelijk van de werkzaamheden en de omvang van uw tuin, neemt de installatie doorgaans 2 tot 5 werkdagen in beslag.

Stap 4: Instructie
Wij stellen de geautomatiseerde tuinberegening voor u in. U hoeft er vervolgens weinig aan te doen. Toch kan het voorkomen dat verschillende factoren, zoals leeftijd van uw tuin en weersinvloeden, ervoor zorgen dat de waterbehoefte van uw tuin (tijdelijk) verandert. We zullen u daarom bij de instructie uitleggen hoe u veranderingen in uw tuin kunt waarnemen, zodat u ons tijdig kunt inschakelen om de sproeitijden van uw tuinberegening (tijdelijk) voor u aan te passen.

Stap 5: Onderhoud
Bij tuinberegening van Amazone hoort een onderhoudscontract. Afhankelijk van het type installatie en uw wensen komen wij minimaal 1x per jaar bij u langs voor het onderhoud van de tuinberegening. Daarbij controleren wij de regensensor, lopen we de installatie na op verstoppingen en lekkages in het leidingnetwerk en . Hiermee verlengen wij de levensduur van de tuinberegening en verkleinen wij de kans op een storingen aanzienlijk. Daarnaast bepalen we of de instelling van de tuinberegening nog voldoet aan de waterbehoefte van uw tuin. Bovendien krijgt u met een onderhoudscontract voorrang wanneer er toch onverhoopt een storing is. Kortom, een onderhoudscontract biedt u optimaal profijt van uw tuinberegening.

Tuinberegening adviesgesprek

 

» ga terug naar tuinberegening