ALLEEN ga je sneller, SAMEN kom je verder!

Met tuinonderhoud alleen kom je er niet wanneer u verzekerd wilt zijn van een prachtige tuin. Goede waterhuishouding is minstens  zo belangrijk. En het weerbeeld hebben we nooit in de hand. U kunt wekelijks een hovenier laten komen, maar wanneer het tussentijds erg droog of nat is in de tuin, kan dat toch nog problemen geven.

Collega tuinprofessionals weten ons gelukkig steeds vaker te vinden en werken graag met ons samen.
Zo ook Erik van der Peet Boom- en Tuinverzorging. Enige tijd geleden werd ons gevraagd om de waterbehoefte in de tuin van een van zijn opdrachtgevers in kaart te brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Het betrof een bestaande tuin, welke zij op regelmatige basis onderhouden. Het voordeel daarvan is dat zij de tuin op hun duimpje kennen, waardoor de natte en droge gedeeltes van de tuin al goed bekend waren. Een passend plan van aanpak was in dit geval dan ook snel gemaakt.

Inmiddels hebben wij in deze tuin een computergestuurde beregeningsinstallatie aangelegd. Een bijhorende regenmeter registreert de hoeveelheid hemelwater. Wanneer er voldoende regen is gevallen, wordt de automatische cyclus voor het beregenen onderbroken, zodat de eerst volgende geplande sproeibeurt wordt overgeslagen. Met dit slimme systeem wordt er geen onnodig water gebruikt in nattere perioden en wordt er voldoende water gegeven in drogere perioden.

ALLEEN ga je sneller, SAMEN kom je verder!

Bent u of kent u tuinprofessionals die graag kennis met ons maken? Laat hen gerust contact met ons opnemen.