Bescherm uw tuin tegen vorstschade

Bescherm uw tuin tegen vorstschade

 1. Sluit uw buitenkraan tijdig af
  Wanneer u de buitenkraan afsluit, voorkomt u bevriezing. Een bevroren buitenkraan zorgt voor een hoop ellende en onnodige kosten.
  U sluit de buitenkraan eenvoudig af door eerst de stopkraan dicht te draaien en vervolgens het gekleurde kraantje dat eronder zit open te zetten. Wanneer u vervolgens de buitenkraan weer helemaal open zet, kan al het resterende water weglopen en voorkomt u bevriezing.

 2. Maak de goten vrij
  Houdt uw dakgoot en eventuele lijngoot vrij van blad. Het is van belang dat deze schoon zijn zodat het regenwater snel afgevoerd kan worden. Maak de dakgoot en de lijngoot minimaal 2x per jaar schoon om verstoppingen te voorkomen.

 3. Laat geen water staan
  Leeg uw regenton tijdig. Voor u het weet is de vorst ingetreden. Wanneer uw regenton op dat moment gevuld is met water, zet hij uit. Door het uitzetten kan de regenton gaan scheuren. (Dit geldt overigens ook voor uw gieters) Regenton leeg? Zorg ervoor dat het kraantje van de regenton open blijft staan gedurende de winterperiode. Wanneer er met een regenbui opnieuw water via uw regenpijp de regenton in komt, zal dit direct doorlopen.

 4. Bescherm uw mediterrane planten

  Er zijn planten die niet goed tegen de vorst kunnen, zoals tropische en mediterrane soorten. Denk aan de olijf, palm of oleander. Deze planten kunnen worden beschermend door ze in te pakken met doeken of zakken. Er zijn speciaal voor dit soort planten ontwikkelde doeken of zakken verkrijgbaar. Door de planten op deze manier te beschermen krijgt de wind minder grip op de plant, waardoor de kans op bevriezing verminderd.

 5. Laat uw bloempot niet barsten
  Herkenbaar? De ene winter stond die prachtige pot nog buiten. Niets aan de hand. En de volgende winter zit er ineens een scheur in de pot. Zonde!! Het vervelende is dat er geen eenduidige oplossing is om dit te voorkomen. Vraag ons daarom gerust om advies.
  Bel 023 526 5600