Bijzondere weersomstandigheden...


Het heeft er alle schijn van dat koning winter zich vanaf a.s. zaterdag laat gelden. Er is sneeuw op komst, waarbij er tot wel 30 centimeter kan vallen. Samen met de strenge vorst die daarna lang zal aanhouden, kan dit voor vervelende of zelfs gevaarlijke situaties zorgen.

Want ook bij (ernstige) sneeuwoverlast staan wij voor u klaar.

In dit bericht brengen wij u op de hoogte over onze sneeuwruimservice én laten we weten wat u zelf kunt doen tegen overlast als gevolg van (extreem) winters weer.

 

SNEEUWRUIMSERVICE

Ja, u leest het goed. Wij komen uw sneeuw ruimen.
Is uw tuin, oprijlaan en/of looppad onbegaanbaar geworden door de sneeuw? Is het te glad en daardoor gevaarlijk veilig uw huis te verlaten? Heeft u zelf geen mogelijkheid het sneeuw te ruimen? Dan kunt u ons bellen.

LET OP:
Wij doen dit NA de ergste sneeuwval, zodat ons werk wel zin heeft en uw pad niet meteen weer vol gesneeuwd ligt, op het moment dat we klaar zijn. Dit houdt in dat we verwachten vanaf maandagmorgen deze dienst aan te kunnen bieden.

Wenst u gebruik te maken van onze sneeuwruimservice, stuurt u dan een email naar info@amazone.nl

UITZONDERING
Alleen wanneer u bent ingesneeuwd en geen mogelijk meer heeft om uw huis te verlaten, dan kunt u contact opnemen met onze weekenddienst, welke wij alleen en speciaal voor deze omstandigheid hebben opgezet.
U kunt dan bellen naar: 06-46420905


EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

U kunt zelf al veel doen om te voorkomen dat u veel hinder heeft van het winterse weer:

 • Voorkom bevriezing van leidingen.
  Heeft u een buitenkraan? Sluit deze dan af wanneer het vriest. U sluit de kraan af door de binnenkraan dicht te draaien en de buitenkraan helemaal open te zetten. Zo kan er geen water in de leidingen achterblijven, dat ervoor kan zorgen dat de leidingen kapotvriezen. Mocht u dit niet zelf kunnen, laat ons dit zo spoedig mogelijk weten, zodat wij kunnen proberen dit nog op tijd voor u in orde te maken.


 • Voorkom gladheid
  Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker wanneer het heeft gesneeuwd, kan het verraderlijk glad zijn. Zorg dat u zand in huis heeft. U kunt het zand strooien op de plekken waar u veel loopt. Bijvoorbeeld op het pad naar de (voor)deur. Gebruik liever geen zout. Uiteindelijk komt dat in het grondwater terecht, waar het nog lang aanwezig blijft. Dit is schadelijk voor de planten en het milieu.


 • Voorkom een dichtgevroren vijver
  Een luchtsteen, luchtpomp of ijsvrijhouder zorgen ervoor dat de vijver niet helemaal dicht vriest. Heeft u deze vijverproducten niet? Dan kunt u het beste een wak maken door slechts een warm object op het ijs te plaatsen. Giet u alstublieft geen warm water over ijs en slaat u vooral geen wak. Dit stoort de vissen. Wanneer ze uit hun winterslaap worden gehaald, is er een kans dat ze kou niet overleven.


  Wanneer er sneeuw op het ijs blijft liggen kunt u dat voorzichtig eraf schrapen. Zo krijgen uw vissen toch nog het nodige (zon)licht.

GENIETEN

Met deze voorbereidingen en onze helpende hand waar nodig hoeft u alleen nog maar te genieten van de wondere witte wereld die we dit weekend mogen gaan aanschouwen. Want zegt u zelf, sneeuw is en blijft voor jong en oud ook gewoon leuk.

 

Met vriendelijke groet,
Amazone Tuintechniek