Dáárom tuinberegening: Slimme oplossingen voor elke tuin

Maart roert zijn staart, April doet wat hij wil. Het Nederlandse weer kan erg onvoorspelbaar zijn. Niet alleen in deze 2 maanden. Kijken we naar de afgelopen decennia dan zien we hele koude en hele warme voorjaarsmaanden voorbijkomen. Hetzelfde geldt voor de zomers. We hebben zeer natte zomers maar ook hele droge zomers gehad. De Hollandse tuinen krijgen het dan ook flink te verduren. Ook voor de tuinbezitters kunnen deze schommelingen van het weer lastig zijn. U zult het altijd zien. Precies in de periode dat u er even tussenuit bent is er extreme droogte voorspeld. Of het gaat plotsteling veel regenen terwijl u net alle planten in de tuin water heeft gegeven. U kunt natuurlijk de buren vragen om uw tuin water te geven wanneer u er niet bent. En dat de tuin een keertje extra water krijgt is doorgaans ook geen probleem. Maar de tuin precies de hoeveelheid water geven die het nodig heeft om volop te kunnen groeien en bloeien, dat vraagt veel meer van u.

Voordelen van een tuinberegeningsinstallatie

Een beregeningsinstallatie biedt veel voordelen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom je zou moeten overwegen om tuinberegening te installeren:

Bespaar tijd, ergernis en geld

Water geven kost tijd, vooral als je het met een gieter doet. Voor een gemiddeld balkon met zo’n 10 plantenpotten ben je al snel een half uur bezig. Planten in potten hebben meer water nodig omdat ze geen toegang hebben tot grondwater. In een grotere tuin kan dit tijdsbeslag gemakkelijk verdubbelen of zelfs verdrievoudigen.


Het gebruik van een tuinslang versnelt het proces, maar brengt ook problemen met zich mee, zoals kapotte koppelstukken, slangen die in de weg liggen of strepen op het gazon. Bovendien stijgt je waterrekening aanzienlijk tijdens het tuinseizoen. Een beregeningsinstallatie neemt deze zorgen weg, bespaart tijd en water en houdt je tuin gezond.

Voorkom plantziektes

Veel plantziektes worden veroorzaakt door onjuist water geven, waarbij planten te veel of te weinig water krijgen. Elke plant heeft zijn eigen waterbehoefte, en het is bijna onmogelijk om dit voor elke plant nauwkeurig bij te houden. Wanneer planten niet de juiste hoeveelheid water ontvangen, verzwakken ze en worden ze vatbaarder voor schimmels, bacteriën en plagen.

plagen


Een tuinberegeningssysteem kan worden afgestemd op de waterbehoefte van verschillende plantgroepen, waardoor elke plant precies de juiste hoeveelheid water krijgt voor optimale groei en gezondheid.

Uitgerust wakker worden

Veel mensen geven hun planten water aan het einde van de dag, wanneer de zon niet meer zo fel is en ze terug zijn van hun werk. Hoewel dit een logisch moment lijkt, is het eigenlijk schadelijk voor de planten. Na een warme dag krijgen ze een koude schok door het water, wat hun gezondheid kan schaden.

zonsopkomst gazon

De beste tijd om water te geven is vroeg in de ochtend, voordat de zon opkomt. Met een beregeningsinstallatie kun je gerust uitslapen terwijl je planten precies op het juiste moment water krijgen, zonder dat je erbij hoeft te zijn.

Vriendelijk voor de natuur: milieuvriendelijk waterbeheer
teveel water gazon

Jaarlijks wordt er in Nederland miljoenen liters water verspild doordat tuinen meer water krijgen dan nodig is. Verantwoord water geven vereist kennis en precisie. Een beregeningssysteem zorgt ervoor dat je tuin precies de hoeveelheid water krijgt die nodig is, wat niet alleen goed is voor je tuin, maar ook voor het milieu. Dit maakt een beregeningsinstallatie een duurzame en milieuvriendelijke investering.

Soorten tuinberegeningssystemen

Er zijn verschillende soorten tuinberegeningssystemen, afhankelijk van de grootte en behoeften van je tuin. Of je nu een grote tuin, een kleinere tuin of zelfs een balkon hebt, er zijn systemen beschikbaar die passen bij jouw situatie. Denk bijvoorbeeld aan automatische systemen voor grote tuinen, druppelirrigatiesystemen voor specifieke planten of compacte installaties voor balkons.

Direct advies nodig?

Denk je eraan om een beregeningssysteem te laten installeren en wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via info@amazonetuintechniek.nl en laat je gegevens achter. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op om je te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw tuin.

 

 

 

Vond u dit bericht interessant?
Deel deze eenvoudig in uw netwerk door te klikken op een van de social media icoons hieronder