Dakhazen: Waterbeheer voor daktuinen in de stad

Vorig jaar werden de hoveniers van Hoveniersbedrijf E. Buskermolen veelvuldig gesignaleerd op het dak van een nieuw appartementencomplex in de stad. Dit complex heeft een prachtige daktuin, maar het bleek een uitdaging om de tuin in goede conditie te houden. Dit lag niet aan de vakbekwaamheid van de hoveniers, maar aan de lange, droge en zonovergoten zomer.

Een daktuin onderhouden tijdens een droge zomer in het centrum van de stad is een enorme uitdaging, zelfs voor de meest ervaren hoveniers. Na talloze handmatige sproeibeurten met meterslange tuinslangen werd er overlegd met de Vereniging van Eigenaren van het complex. Het laten verdrogen van de tuin was geen optie, aangezien alle bewoners genieten van het uitzicht en de tuin als een oase van rust midden in de stad beschouwen. Maar dagelijks een hovenier laten komen om te sproeien, was evenmin haalbaar.

Oplossing voor daktuinen: Beregeningsinstallatie

Op dat moment werden wij ingeschakeld om een oplossing te bieden. We gingen snel aan de slag en kwamen met een voorstel voor het installeren van een geautomatiseerde beregeningsinstallatie. Dit systeem zorgt ervoor dat de tuin automatisch voldoende water krijgt, zonder dat er dagelijks handmatige inspanning nodig is. De installatie is verder geoptimaliseerd met elektronische kleppen en een uitgebreide beregeningscomputer in combinatie met een regenmeter. Deze regenmeter zorgt ervoor dat bij voldoende neerslag de automatische sproeibeurt wordt overgeslagen, zodat er duurzaam met water wordt omgegaan.

Duurzaam waterbeheer voor daktuinen

Sinds de installatie van het systeem is de samenwerking met Buskermolen Hoveniers versterkt. Samen monitoren we de komende seizoenen de waterbehoefte van deze daktuin om de beregening verder te optimaliseren. Dit zorgt ervoor dat de tuin gezond blijft en dat er verantwoord met water wordt omgegaan, ook tijdens droge periodes.

en automatische beregeningsinstallatie is essentieel voor daktuinen, vooral in stedelijke gebieden waar handmatige beregening onpraktisch is. Door slim gebruik te maken van technologie zoals regenmeters, zorgen we ervoor dat tuinen altijd voldoende water krijgen, zonder verspilling.

Bent u benieuwd hoe wij uw daktuin of tuin kunnen voorzien van een beregeningssysteem dat zorgt voor optimaal waterbeheer? Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Regelmatig doen wij projecten in samenwerking met andere tuinprofessionals. Onder de noemer ‘Samen kom je verder’, wordt er regelmatig een project door ons uitgelicht.