Robotmaaiers: eindelijk de hulp die u zoekt

Als specialist op het gebied van tuintechniek gaan wij vanzelfsprekend mee in de nieuwste ontwikkelingen. Ontwikkelingen zijn er volop, ook op het gebied van het onderhoud van uw tuin. Denkt u maar eens aan grasmaaiers. Toen gemotoriseerde grasmaaiers hun intrede deden, betekende dit dat veel mensen eindelijk afscheid konden nemen van die langzame en arbeidsintensieve handmaaier. Mensen met een groot gazon waren tot nu toe altijd geholpen met een zitmaaier. Toch is er iets dat gemotoriseerde maaiers en zitmaaiers niet kunnen: zelfstandig uw gras maaien. Maak kennis met robotmaaiers.

Grasmaaien vanuit uw luie stoel

De afgelopen jaren heeft techniek u steeds meer werk uit handen genomen. Uw smartphone kent uw hele agenda, u stelt vragen aan een slimme speaker of u zet met een druk op de knop in een keer alle lichten uit. Waarom dan geen gras maaien vanuit uw luie stoel? Robotmaaiers bieden u gemak en comfort. Maar dat is nog niet alles!

5 goede redenen om uw grasmaaier te vervangen voor een robotmaaier

Het gemak dat robotmaaiers bieden, is natuurlijk een belangrijk argument om er eentje aan te schaffen. Zeker wanneer u beschikt over een groot gazon, neemt het maaien van uw gras veel tijd in beslag. Hoe goed uw gemotoriseerde maaier of zitmaaier ook is, het weegt niet op tegen de tijd die u kunt besparen met een robotmaaier.

Wie last heeft van hooikoorts, is ongetwijfeld bekend met de bijkomende nadelen van handmatig gras maaien. Een robotmaaier geeft allergieklachten zoals jeukende ogen, een verstopte neus of juist een loopneus, geen kans, want met een regelmatige maaifrequentie krijgt het gras niet de mogelijkheid om te bloeien.

In zeer veel gevallen geldt dat machines het werk van mensen beter kunnen doen. Een robotmaaier vormt hierop geen uitzondering. Dankzij GPS-techniek maait deze zeer secuur en “kent” de robot uw hele tuin. Met behulp van ingebouwde sensoren worden obstakels automatisch gedetecteerd. U hoeft dus niet te vrezen voor de poten van de hond.

Een ander aspect waarin een robot mensen met eenvoud verslaat, is consistentie. Wie zelf het gras maait, krijgt nooit exact hetzelfde resultaat. Een robotmaaier levert dit wel. Keer na keer. En omdat u uw robotmaaier zo vaak aan het werk kunt zetten als u wilt, profiteert u doorlopend van een perfect gazon.

Het feit dat uw maairobot autonoom werkt, hoeft niet te betekenen dat u niet weet wat deze aan het doen is. De topmodellen beschikken over een handige app waarmee u precies kunt zien hoe het ervoor staat met de maaiwerkzaamheden.

Kennismaken met Maaike

Wij noemen onze robotmaaier liefkozend Maaike en zij is beschikbaar voor een kennismaking. Neem contact met ons op voor meer informatie. Uiteraard leveren wij niet alleen de robot. Wij zorgen ervoor dat deze correct wordt geïnstalleerd en geconfigureerd zodat u direct kunt profiteren van lekker niets doen (of iets anders, natuurlijk) terwijl uw gazon wordt gemaaid. Ook zorgen wij voor het onderhoud van de maairobot, wat overigens een stuk voordeliger is dan dat van traditionele maaiers.

Gebruik het aanvraagformulier, of bel of mail ons voor meer informatie of een afspraak.