Slim omgaan met regenwater in Aerdenhout

Enige tijd geleden belde een van onze klanten ons op met de vraag of we een oplossing kunnen bieden voor wateroverlast in de tuin. Natuurlijk kunnen wij dat! Waterbeheersing gaat over zowel watertekort als wateroverlast. Beide is niet wenselijk en lossen wij graag voor u op.

In dit geval betrof het een hemelwaterafvoer die de hoeveelheid water tijdens en na een fikse regenbui niet meer kon verwerken. Gevolg: het water liep over de dakrand en zorgde zelfs voor natte voeten in de kelder. De loodgieter die in allerijl werd gebeld kon zorgen voor twee extra afvoeren, waarbij het water beter van het dak kon worden afgevoerd. Maar daarmee werd er nog geen oplossing gevonden voor de hoeveelheid water die zowel tuin als het riool te voorduren kreeg.

Slim omgaan met regenwater

Slim omgaan met regenwaterIn overleg met de loodgieter hebben we de hemelwaterafvoer losgekoppeld van het riool en aangesloten op infiltratiekratten welke door ons werden aangebracht in de oprit. Nu wordt het meeste regenwater tijdelijk geborgen, waarna het geleidelijk kan infiltreren en wegzakken in bodem. Dit proces gebeurt middels een waterdoorlatend membraam, ook wel geotextiel genoemd. Om verstopping door zand, grond en blad te voorkomen wordt het water, alvorens het in de infiltratiekratten wordt opgevangen, eerst door een zandvangput geleidt.

We gaven aan dat het meeste water op deze manier wordt verwerkt. Want een regenton van 240 liter vangt de rest van het regenwater op. Op deze manier is er ook nog voldoende water om de plantenbakken in de tuin van water te kunnen voorzien.

Het hergebruik van regenwater is vriendelijk voor het milieu en uw portemonnee. Want het bespaart zowel schoon drinkwater als geld. Benieuwd hoe u zelf regenwater kunt hergebruiken? Wij informeren u graag.

Bel ons voor een afspraak!