Wat is een tuintechnicus?

Wist je dat een tuintechnicus:

Als je dat eerder had geweten, dan was je allang tuintechnicus geworden.


De geluksbrenger:
Ken je dat? Dat je buiten bent in de natuur en volop kunt genieten van alles om je heen? Het zijn de kleine momentjes van puur geluk. Tuinbezitters met een gezonde tuin hebben mazzel. Zij kunnen op elk moment deze geluksmomentjes oproepen wanneer ze de tuin instappen. Want in een gezonde ‘leeft’ het, waardoor er veel te genieten is. Met tuintechnische oplossingen houden we tuinen gezond. Als tuintechnicus ben je dus eigenlijk geluksbrenger. Enneh… niet alleen voor de tuinbezitter. Zelf mag je dan ook dagelijks genieten.

Een betere biodiversiteit:
Biodiversiteit, het begint een containerbegrip te worden. Moeten we het hier dan ook over hebben? JAZEKER! We hoeven er niet over uit te wijden wat het precies inhoudt. Feit is dat een gezonde tuin al bijdraagt aan het herstellen van biodiversiteit. Denk bijvoorbeeld aan passende vijvertechniek die ervoor zorgt dat de vijver gezond genoeg is en blijft voor verschillende insecten, kikkers, padden en salamanders. Vogels kunnen er een bad nemen en in droge periodes water vinden. Dat is nog slechts 1 voorbeeld…

De stress-reducer
Stress is volksziekte nummer 1. We kunnen van heel veel dingen stress krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je als tuinbezitter ziet dat je tuin de hete zomers niet goed doorstaat, omdat je vergeet water te geven, je niet thuis bent of er geen tijd voor hebt. Zeer stressvol is het ook wanneer je als tuinbezitter tijdens regenachtige periodes ’s morgens, wanneer je al te laat bent voor je werk, in een modderige plas water stapt voor je vertrekt. Als tuintechnicus voorkom je deze stressvolle situaties, want voor alles heb jij een passende technische oplossing.

Een gezond beroep
Diverse onderzoeken wijzen uit dat de natuur gezond is. Frisse buitenlucht helpt bijvoorbeeld eetlust en slaap beter te reguleren. Dat heeft weer een positief effect op de weerstand. De natuur zorgt voor een lagere bloeddruk waardoor hart- en vaatziekten worden voorkomen. In de natuur ontspan je, zodat het stresshormoon cortisol minder hoeft worden aangemaakt. Kortom, een leven als tuintechnicus houdt je gezond

Altijd verzekerd van een baan
Nog een groot voordeel van tuintechnicus zijn. Omdat je gedurende je werkende leven een unieke kenniscombinatie vergaart van groen en techniek, zal er altijd werk zijn. Doordat techniek altijd in ontwikkeling is, en jij daar als eerste van op de hoogte bent, zal er altijd werk zijn. Bovendien het klimaat blijft veranderen. Met technische ondersteuning kunnen we energiezuiniger met de natuur omgaan. Technisch ondersteuning hebben we ook nodig om de gevolgen van deze klimaatverandering de baas te blijven. Een tuintechnicus hoeft daarom niet bang te zijn om zonder werk te komen zitten.

 

 

Wil je meer weten over de functie inhoudelijk en hoe een werkdag eruit kan zien?
Onze collega’s vertellen over hun ervaringen in de praktijk. Je leest hun verhalen hier.

Is je interesse gewekt en wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn bij Amazone Tuintechniek?
Bel 023-56205600 en vraag naar Ruud van Petten.

Je mag ook alvast je CV mailen naar info@amazonetuintechniek.nl t.a.v. Ruud van Petten